De beste edelstenen voor meer zelfvertrouwen

Eeuwen lang geleden leefde men dichter bij de natuur. Het bleek dat het dragen of opleggen van bepaalde edelstenen een invloed had op het verdwijnen van klachten en dat ze zich beschermd voelde. Placebo of Law of attraction? Dat zou kunnen. Maar als je bedenkt dat alles energie is en edelstenen komen uit de aarde en vol zitten met pure energie. Dan zouden wij de energie kunnen gebruiken om onbalans te herstellen. Wij zijn door de eeuwen heen ook steeds verder van de natuur af komen te staan. Wil je weer dichterbij de natuur komen, meer zelfvertrouwen krijgen dan zijn deze edelstenen voor jou.

Citrien - Geeft een boost aan je optimisme en energie.

Citrien staat in verbinding met energie van de zon en brengt licht en positiviteit met zich mee. De steen zorgt voor zelfvertrouwen, een goed humeur en meer energie. Vooral voor mensen met faalangst kan de steen gunstig zijn. Niet alleen omdat je meer zelfvertrouwen krijgt, maar ook omdat teleurstellingen minder hard aankomen. Daarnaast durf je jezelf te zijn, en wordt je opeens stukken creatiever en optimistischer. Ze zeggen zelfs dat deze steen succes en rijkdom aantrekt, wij zeggen: kom maar op met die Citrien!

Rutielkwarts - een veelzijdige edelsteen

Rutielkwarts is een zeer veelzijdige helende steen en bevordert de spirituele groei. Helpt je om vanuit je eigen kracht en eigen onafhankelijkheid te zijn wie je bent. Geeft zelfvertrouwen en bevordert zelfliefde.

Het werkt stemming verbeterend en is dus erg geschikt voor depressies. De steen kan ook goed in crisissituaties gedragen worden en vermindert angst, fobieën en bezorgdheid. Rutielkwarts beschermt tegen negatieve energie. Spiritueel bevordert deze steen groei. Via de zonnevlecht geeft rutielkwarts meer zelfvertrouwen en levenswil. Hij schept helderheid in de gevoelswereld. Kan goed gecombineerd worden met andere stenen.

Agaat – voor persoonlijke groei

Agaat is een beschermende steen, die kan ondersteunen bij persoonlijke groei. Het  kan je een geborgen en veilig gevoel geven, waardoor je met een kalme houding naar jezelf kunt kijken en al jouw eigenschappen kan omarmen. Het kan helpen om je verdriet en oude pijnen makkelijker te verwerken, er liefdevol naar te kijken en hierdoor meer balans te ervaren op zowel geestelijk, emotioneel als fysiek niveau. Spanningen en angsten kunnen hierdoor verminderen waardoor je meer zekerheid en veiligheid kunt ervaren.

Chalcedoon - een edelsteen voor meer zelfvertrouwen

Chalcedoon is een edelsteen voor meer zelfvertrouwen. Deze zachte en glanzende steen helpt je enorm op communicatiegebied. Het ondersteund je vermogen om te luisteren maar ook juist te spreken en te uiten.

Als je door je onzekerheid vast zit in je emoties is dit een hele goede steen om bij je te dragen. Het maakt je dan ook sociaal en vrolijk en optimistisch.

Chalcedoon geeft je de kracht en het zelfvertrouwen om de mening van anderen los te laten en weerstanden en blokkades die op je pad liggen uit de weg te ruimen. Het is dan dus ook een steen die je helpt om actie te ondernemen.

Zie hier alle edelstenen voor meer zelfvertrouwen