Maancyclus, Maansteen en Menstruatie.

Vroeger, in de tijd voordat we kunstmatig licht hadden, verwerkt voedsel aten en contraceptie gebruikte, was het leven en de tijd bepaald door de menstruatie cyclus. Alle vrouwen menstrueerde op hetzelfde moment tijdens de Nieuwe Maan en ovuleerde samen tijdens de Volle Maan. Deze cyclus was de norm en was de beslissende factor over de cyclussen van werk, rust, creativiteit en plezier.

 

Maancyclus

Het concept van de tijd bijhouden heeft men gecreëerd uit het ritme van de maan, die in verbinding bestaat met de vrouwelijke menstruatie cyclus, ook wel Maancyclus genoemd in het Nederlands en Moon Cycle in het Engels. De Maan kalender (Lunar Calendar) zit in elke vrouw en steeds meer vrouwen proberen dichter bij deze energie te komen voor meerdere positieve redenen waar we in deze blog doorheen zullen gaan.

Net zoals de aantrekkingskracht van de maan zorgt voor eb en vloed in de zee, heeft de maan ook invloed op het menselijk lichaam, logisch eigenlijk wanneer je je bedenkt dat wij driekwart uit water bestaan. De werking is niet altijd hetzelfde, deze werkt in fases en de Maancyclus bestaat uit totaal vier fases; Nieuwe Maan, Eerste Kwartier, Volle Maan en Laatste Kwartier.

 maancyclus-ish jewels

Nieuwe Maan

De Nieuwe Maan staat voor een nieuw begin, dit is dan ook de beste tijd om een nieuw project te beginnen. Misschien een nieuwe stap maken professioneel of op het liefdesgebied, een spannende uitdaging aangaan of juist een risico nemen. Ook heeft de Nieuwe Maan grote invloed op je lichaam, in deze tijd is er kans dat je meer moeite met slapen hebt.

 

Eerste Kwartier

Deze fase wordt ook wel de wassende maan genoemd, of in het Engels de Waxing Crescent. Focus in deze periode op hard werkt, stop energie in de doelen die hebt gezet tijdens de Nieuwe Maan. Dit is een goed moment om slechte gewoontes af te leren of om bepaalde dingen te reorganiseren in jouw leven.

 

Volle Maan

De Volle Maan is de fase waar jouw doelen, die je hebt gezet tijdens de Nieuwe Maan, slagen of niet. Een fase waar jij super veel positieve energie van kunt krijgen, of juist gestrest van kunt worden. Het is een goed idee om je gevoelens de vrije loop te laten in deze fase, alle opgekropte gevoelens die je in je hebt gehad er gewoon uit te laten. De energie en de emotionaliteit van de Volle Maan gaat hand in hand met seksualiteit, die drie energieën in combinatie kunnen verschillende effecten hebben op je liefdesleven.

Ook is de Volle Maan de fase waar de eisprong zich natuurlijk zou plaatsvinden, jammer genoeg zijn veel vrouwen door meerdere redenen kunstmatig licht, het eten van verwerkt voedsel en gebruik van contraceptie, niet meer in hun natuurlijke Maancyclus. Als jouw lichaam misschien niet meer afgestemd is op de maan, kan dit negatieve invloed hebben op de menstruatiecyclus en daarbij de eisprong.

 

Laatste Kwartier

Deze fase is een kalmerende fase, het Laatste Kwartier is een goed moment om terug te kijken naar de resultaten van de doelen die je hebt gezet tijdens de Nieuwe Maan. Jij kunt met een nieuwe blik naar de situatie kijken en accepteren waar jij nu bent in het leven, misschien is dit het juiste moment om iemand te vergeven wanneer jij dit niet eerder hebt kunnen doen. Maak je klaar om de Nieuwe Maan te verwelkomen, orden je omgeving en leeg je gedachtes, het gaat weer beginnen.
 

 

Je lichaam afstellen op de Maancyclus

De Maansteen beweegt zich parallel met de Maancycles, haar energie komt direct van de Maan en creëert hierdoor die aantrekkingskracht. Zij staat voor een nieuw begin, verandering, zij geeft je intuïtief en helpt jouw op jouw weg naar liefde en geluk. De Maansteen is perfect tijdens elke fase van je Maancycles en helpt jou met het begrijpen en bewust zijn van je emoties, ook zorgt zij voor hormonaal balans tijdens je cyclus.

Je kunt de Maansteen in steen vorm op je nachtkastje hebben tijdens het slapen, of constant bij je dragen in de vorm van een sieraad.

Klik hier voor de gehele Maansteen collectie.