Verwen Jezelf met een Gouden Sieraad: Waarom Nu het Perfecte Moment Is

Gouden sieraden hebben altijd een bijzondere plek gehad in onze harten, van oude koninkrijken tot moderne schatkisten. Denk aan prachtige kronen, elegante ringen en schitterende kettingen – goud straalt luxe, status en tijdloze schoonheid uit. En ook vandaag de dag blijft goud onweerstaanbaar. Er zijn zoveel redenen waarom je jezelf nu met een gouden sieraad zou moeten verwennen. Lees verder en ontdek waarom dit het perfecte moment is.

Smaragd ruw ketting goud

1. Duurzaamheid 

Goud heeft iets bijzonders: het roest niet, corrodeert niet en behoudt zijn prachtige glans door de jaren heen. Het is een van de meest duurzame metalen die er bestaan, en dat maakt gouden sieraden zo bijzonder. Ze kunnen generaties lang meegaan, waardoor ze perfecte erfstukken zijn die verhalen en herinneringen overdragen van ouder naar kind.

In mijn werk gebruik ik voornamelijk 14-karaats goud. Dit bestaat uit 58,3% puur goud, gemengd met andere metalen zoals koper, zilver of nikkel. Deze combinatie maakt het goud harder en duurzamer dan 18-karaats of 24-karaats goud, die weliswaar een hoger goudgehalte hebben, maar ook zachter zijn en gevoeliger voor krassen en deuken. Daarom is 14-karaats goud ideaal voor dagelijks gebruik; het blijft mooi en stralend, zelfs na jaren van dragen.

Bij ISH Jewels kiezen we voor duurzaamheid op meerdere niveaus. Onze sieraden worden niet gemaakt van nieuw gewonnen goud, maar van gerecycled goud. We geloven dat er al genoeg goud in de wereld is en door het te hergebruiken, verkleinen we onze impact op het milieu en de kwetsbare culturen die vaak betrokken zijn bij de goudwinning. Zo zorgen we ervoor dat onze sieraden niet alleen mooi zijn, maar ook bijdragen aan een mooiere wereld.

Elke keer dat je een sieraad van ISH Jewels draagt, draag je niet alleen iets moois, maar ook een sieraad met een bijzondere betekenis.

2. Kleurvariatie

Door de toevoeging van andere metalen kan 14-karaats goud in verschillende kleuren worden vervaardigd, zoals geel, wit en rosé goud. Elke kleur heeft zijn eigen unieke charme en betekenis, waardoor je altijd een sieraad vindt dat perfect bij jou past.

Geel Goud

Geel goud, het klassieke symbool van luxe en traditie, wordt gecreëerd door puur goud te mengen met koper en zilver. Deze combinatie helpt de warme, traditionele gouden kleur te behouden.

  • Klassieke uitstraling: Geel goud heeft de traditionele kleur die het vaakst wordt geassocieerd met gouden sieraden.
  • Warme tint: Het straalt een warme en rijke tint uit die tijdloos en elegant is.
  • Geschikt voor alle huidtinten: Geel goud complementeert een breed scala aan huidtinten en geeft iedereen een stralende look.
  • Edelstenen en geelgoud: Je kan bijna alle edelstenen combineren met geelgoud. Mijn favoriete combinaties zijn: Saffier, Maansteen, Smaragd, Toermalijn en Watermeloen Toermalijn. 

Wit Goud

Wit goud, wordt bij ons gemaakt door puur goud te mengen met witte metalen zoals palladium. Alle witgouden sieraden worden na het maken bedekt met een laagje rhodium voor een diepere kleur, extra glans en bescherming.

  • Duurzaam alternatief voor zilver: Hou je niet van geelgoud? En draag je het liefst zilver? Dan is witgoud een prachtig duurzaam alternatief, vooral voor een verlovings- of trouwring. Witgoud slijt minder en is harder, waardoor het veel beter geschikt is voor dagelijks gebruik.
  • Helder en glanzend: Door de rhodiumcoating geeft het sieraden een heldere, glanzende afwerking.
  • Hypoallergeen: In onze sieraden gebruiken we nikkelvrij witgoud. Wij werken uitsluitend met palladium-witgoud die hypoallergeen zijn, perfect voor als je een gevoelige huid hebt.
  • Edelstenen en Witgoud: Witgoud is een wat koelere tint. Maar hierdoor is een combinatie met veel edelstenen een prachtige combinatie. Mijn aanbevelingen: Herkimer Diamant, Tanzaniet, Labradoriet en Aquamarijn. 

Rosé Goud

Rosé goud, ook bekend als roze of rood goud (dit zijn trouwens wel twee verschillende kleuren), wordt gemaakt door puur goud te mengen met koper en soms een klein beetje zilver. Het hogere kopergehalte geeft het zijn prachtige roze tint.

  • Romantische uitstraling: Rosé goud heeft een zachte, romantische kleur. 
  • Vintage charme: Het heeft een vintage en unieke uitstraling die goed past bij zowel klassieke als moderne stijlen.
  • Warmte en zachtheid: De roze tint voegt een warme en zachte uitstraling toe aan sieraden, waardoor ze een geliefde keuze zijn voor romantische gelegenheden.
  • Edelstenen en Rose Goud: Rose Goud is een warme rozige tint. Hierdoor passen niet alle edelstenen bij dit romantisch uitziende metaal. Mooie combinaties met Rose Goud zijn: Rozekwarts, Amethist, Maansteen en Roze Saffier.

14-karaats goud biedt een breed scala aan kleurvariaties die passen bij verschillende stijlen en voorkeuren. Of je nu valt voor de klassieke warmte van geel goud, de moderne helderheid van wit goud, of de romantische charme van rosé goud, 14-karaats goud biedt een duurzame en veelzijdige optie voor iedereen. Kies de kleur die bij jouw persoonlijkheid, huidskleur en gelegenheid past, en draag met trots een sieraad dat jouw unieke betekenisvolle verhaal vertelt.

3. Emotionele betekenis en Symboliek

Een gouden sieraad koop je niet zomaar. Vaak zit er een mooi verhaal of een bijzondere gebeurtenis aan verbonden, omdat goud symbool staat voor rijkdom, eeuwigheid en duurzaamheid. Gouden sieraden hebben iets extra’s: een diepere symbolische en emotionele betekenis. Ze worden vaak gekocht bij bijzondere levensgebeurtenissen, zoals een bruiloft, een gedenksieraad (bij het overlijden van een belangrijk persoon in je leven) of wanneer je iets te vieren hebt (zoals het behalen van een diploma, de geboorte van je kind of een nieuwe baan).

Het zijn sieraden die je echt koestert vanwege de emotionele betekenis.

Gelukkig zijn onze gouden sieraden duurzaam en zullen ze altijd hun waarde behouden. Daarom zijn het ook prachtige erfstukken die doorgegeven kunnen worden aan de volgende generatie.

Citrien ring goud

4. Gouden sieraden nemen in waarde toe.

Goud zal altijd in waarde blijven stijgen. Dit komt onder andere door economische onzekerheid, inflatie en vraag en aanbod. 

Economische Onzekerheid: Tijdens economische crises en recessies wenden beleggers zich vaak tot goud als een veilige haven.

Inflatie: Goud wordt gezien als een bescherming tegen inflatie. Wanneer de prijzen stijgen, neigen beleggers naar goud om de waarde van hun vermogen te behouden.

Vraag en Aanbod: De vraag naar goud voor sieraden, industriële toepassingen en beleggingen blijft hoog, terwijl het aanbod beperkt is.

Het kan daarom heel interessant zijn om juist nu een gouden sieraad te kopen. 

Want terwijl de wereld om ons heen verandert, blijft goud als een rotsvaste investering. 

Ruwe Robijn gouden ring

Verwen jezelf

Bedenk eens, hoe bijzonder het is dat je nu een gouden sieraad laat maken met een persoonlijke betekenis. Of je nu investeert in een gouden armband, ring, ketting of oorbellen, je kiest voor een sieraad dat generaties lang gekoesterd kan worden. Een erfstuk dat je kunt doorgeven aan je kinderen en kleinkinderen. Je zult er geen spijt van krijgen, want gouden sieraden behouden altijd hun waarde. Goud is niet alleen een symbool van tijdloze schoonheid en elegantie, maar ook van zekerheid en blijvende waarde.

Zie hier onze gouden sieraden collectie >> 

of wil je samen met mij een prachtig persoonlijk sieraad ontwerpen, klik dan hier.